Ole Jacob Madsen

Utdannet psykolog og filosof med lærerike foredrag om verden vi lever i. Få et nytt perspektiv på samfunnet med spennende innsikt og kunnskap fra en av Norges fremste tenkere.

Om Ole Jacob Madsen

Ole Jacob Madsen er utdannet psykolog og filosof, og er professor i kultur og samfunnspsykologi ved Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo. Gjennom sitt doktorgradsarbeid har har han oppbygd seg viktig kunnskap om psykologi og dens plass i kjernen av samtidskulturen på muligens lik linje som en sekulær religion. Effektene av dette kan være både positive og negative for mennesker og samfunnet, noe Madsen ønsker å finne ut mer av. Dette er noe han har drøftet i bøkene Den terapeutiske kultur (2010/2017), Det er innover vi må gå (2014) og Generasjon prestasjon (2018).

Madsen har skrevet over 50 vitenskapelige artikler i både Norske og utenlandske tidsskrifter. I løpet av ett tiår har han jevnlig skrevet kronikker og artikler for allmennheten og deltatt i offentlige debatter der psykologi er relevant for noen av tidens store samtidsspørsmål. Dette kan for eksempel være hva som feiler de unge, livsmestring, psykogologisering, kosmetisk kirurgi, selvhjelp, individualisme, nyliberalisme, senkapitalisme, identitet, og miljø og klima. Dette er også tema Madsen gjerne holder foredrag om.

Foredrag

Generasjon prestasjon

Unge i dag føler at de tidlig må planlegge og disiplinere seg for framtiden, prestere optimalt på skolen, på treningssenteret og på sosiale medier som Snapchat, Instagram og Facebook. For mange unge, spesielt jenter, resulterer dette i økte psykiske helseplager, stress og press. 

Hva må gjøres? Til stadighet blir det gjentatt at vi må snakke mer om hvordan unge egentlig har det, og livsmestring er på full vei inn i skolen for å lære elever følelsenes ABC, men kanskje er tiden moden for også å spørre om de terapeutiske løsningene og det forskende blikket egentlig er så sunt. Vi ser ikke ut til å gjøre annet enn å snakke om det, uten at det ser ut til å dempe uroen verken hos de unge eller de voksne. 

  • Foredrag relevant for ungdom og alle som er i kontakt med dem.
  • Gir et nyttig perspektiv på tiden vi lever i og hvordan det er å vokse opp i den.
  • Gode råd om hvordan du kommer i kontakt med ungdom og er imøtekommende med deres problemer.

Enter your text here...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec mollis quam ac accumsan interdum. Pellentesque cursus odio et est dictum, dignissim ornare nulla dictum. Nunc tristique id ante ut finibus. Sed posuere, nisl ultricies suscipit iaculis, odio lacus sagittis purus, at semper nulla quam euismod mauris.

  • List Element
  • List Element
  • List Element

Kontakt og booking

Her kan du raskt og enkelt sende en forespørsel på et foredrag med Ole Jacob Madsen - selvfølgelig helt uten forpliktelser. Du får lynrask tilbakemelding om pris, dato og annet.


  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.