Om Ole Jacob Madsen

Psykolog, filosof og forfatter med foredrag om de store samtidsspørsmålene

Psykolog og professor

Ole Jacob Madsen (f. 1978) er utdannet psykolog og filosof, og er professor i kultur- og samfunnspsykologi ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo. Madsens doktorgradsarbeid handlet om psykologien har rykket inn i kjernen av samtidskulturen og fungerer som en sekulær religion, ikke ulikt kristendommen før den. Denne spredningen av psykologien kan ha både positive og negative konsekvenser for enkeltmennesket og samfunnet, noe Madsen har drøftet inngående i bøker som Den terapeutiske kultur (2010/2017), «Det er innover vi må gå» (2014) og Generasjon prestasjon (2018) (alle på Universitetsforlaget). 

Samtidens store spørsmål

Madsen har forfattet mer enn 50 vitenskapelige artikler i internasjonale og nasjonale vitenskapelige tidsskrift. Dessuten har han i et tiår jevnlig skrevet kronikker og essays for allmennheten og deltatt i offentlige debatter der psykologi kommer i kontakt med samtidens store spørsmål, det være seg hva som feiler de unge, livsmestring, psykologisering, kosmetisk kirurgi, selvhjelp, individualisme, nyliberalisme, senkapitalisme, identitet og miljø og klima. Det er mulig å bestille ham som foredragsholder om et eller flere av disse emnene.

Kontakt og booking

Her kan du raskt og enkelt sende en forespørsel på et foredrag med Ole Jacob Madsen - selvfølgelig helt uten forpliktelser. Du får lynrask tilbakemelding om pris, dato og annet.


  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.